Een schoon huis zorgt voor overzicht en een fris leven. Het is daarom ook belangrijk om regelmatig het huishouden te doen zodat alles lekker fris en schoon blijft. Wanneer mensen hert woord huishouden horen, denken ze vaak alleen aan het reinigen en opruimen van binnen en misschien de tuin. Echter hoort je dakgoot hier ook bij. Nu is het natuurlijk vrij logisch dat je hier niet zo snel aan zult denken, maar toch is het een belangrijk aspect om mee te nemen en regelmatig te laten reinigen. In deze tekst lees je de essentie van het dak reinigen en hoe vaak het aan te raden is om dit te laten doen.

Wat is het reinigen van je dakgoot precies?

Het zal helemaal niet gek zijn als je niet weet wat dakgoot reinigen nou precies is. Bij het reinigen van je dakgoot wordt zoals het woord al zegt, je dakgoot gereinigd. Dit wordt gedaan door eventuele verstoppingen, bladeren en ander vuil dat hier niet hoort weg te halen. Dit vuil kan namelijk zorgen voor verstoppingen, schade aan de fundering van het huis en overstromingen. Ook kan het ongedierte zoals ratten aantrekken waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Hoe vaak moet je een dakgoot reinigen?

Hoe vaak je je dakgoot moet reinigen hangt af van diverse factoren. Zo speelt de locatie van je woning, en het type woning waar je in woont een grote rol. Over het algemeen wordt het aangeraden om minimaal twee keer per jaar je dakgoot te reinigen. Zo weet je zeker dat je goed zit en je hier geen zorgen over hoeft te maken. 

Kan ik mijn dakgoot zelf reinigen?

De vraag die hierbij vaak rondgaat is of het mogelijk is om je dakgoot zelf te reinigen? Dit is zeker mogelijk. Het schoonmaken van je dakgoot is namelijk niet een hele moeilijke klus. Echter zit hier wel een maar achter. Zo dien je ten eerste te voldoen aan de juiste spullen voor het reinigen van je dakgoot. Denk hierbij aan reinigingspullen, tuinslang, veiligheidsuitrusting, emmer of plastic zakken, en eventueel een partner. De tweede maar die hierbij komt kijken is dat je dakgoot in de hoogte is. Hierdoor kan het een gevaarlijke klus zijn. Je kunt daarom overwegen om je dakgoot reinigen door Univé. Zij hebben professionals op dit gebied, weten precies hoe ze het moeten aanpakken waardoor je zeker weet dat deze klus goed en veilig gebeurt. Ook bespaar je hier je eigen tijd mee en hoef je er niet meer naar om te kijken.